Superwerkgever Flowscan2020-10-13T08:24:16+00:00

Superwerkgever Flowscan

Flowscan

Onze missie is dat iedere werkgever een superwerkgever wordt. Een superwerkgever  zijn vraagt goed werkgeverschap en vraagt de juiste voorwaarden voor medewerkers om veilig en prettig te kunnen werken en ontwikkelen zodat medewerkers in flow kunnen werken.  De Superwerkgever Flowscan is een meetinstrument waarmee onderzocht kan worden in hoeverre de benodigde factoren voor flow binnen de organisatie en medewerkers aanwezig zijn om in flow te kunnen werken.

Voorblad Superwerkgever Flowscan

Flowscan

Alle medewerkers ontvangen een uitnodiging voor een medewerkersonderzoek waarin zij gevraagd worden naar hun beleving van de 8 factoren die van invloed zijn om in flow te kunnen werken. Hoe ervaren zij de beïnvloedbare factoren binnen de organisatie en welke factoren blijven nog onderbelicht? Welke belemmeringen en / of mogelijkheden, op persoonlijk niveau en op organisatieniveau, ervaren zij zelf om te komen tot flow? Waar kan de organisatie zich nog verder in ontwikkelen en wat kunnen medewerkers zelf doen om vaker flow op het werk te ervaren?

Advies

De resultaten van de Flowscan worden verzameld en omgezet in een rapportage. De rapportage wordt gepresenteerd en besproken met de opdrachtgever en/of (individuele) medewerkers.

Op basis van de Flowscan-rapportage brengen we een advies uit en informeren we de opdrachtgever over welke aanpassingen gedaan kunnen worden om flow binnen de organisatie te bevorderen. Op basis van dit advies kan de adviseur/organisatiecoach van Superwerkgever.nl samen met jou/jullie komen tot een gedegen ontwikkelplan voor de organisatie.

Meer informatie

Wil je meer informatie over de Flowscan? Of weten wat de Flowscan voor jouw organisatie kan betekenen? Neem gerust contact met ons op via het onderstaande knop. We vertellen je graag meer.

Neem contact op >>

Wat is flow?

Flow is dat je helemaal opgaat in dat wat je op dat moment aan het doen bent. Het besef van tijd verdwijnt en de ervaring is zo aangenaam dat het intrinsiek motiverend werkt.

Flow ontstaat meestal als je tot aan de grenzen van je kunnen wordt uitgedaagd. Je raakt niet uitgeput, maar het werk levert juist veel energie op (je bruist van energie) en het geeft je het gevoel van eindeloos door kunnen gaan.

De 8 factoren van flow

Uit onderzoek blijkt dat er 8 factoren zijn die flowervaringen in het dagelijkse werk kunnen stimuleren, namelijk:

1. Focus en concentratie

Focus en concentratie is nodig om helemaal op te kunnen gaan in dat wat je op dat moment aan het doen bent.

2. Organisatiecultuur (missie, visie en kernwaarden)

De persoonlijke normen en waarden van medewerkers liggen in lijn met de waarden van de organisatie.

3. Het hebben van duidelijke doelen

De doelen van de organisatie en afdelingen zijn duidelijk en passen bij de ambities van medewerkers.

4. Uitdaging en vaardigheden zijn in balans

Er is aandacht voor de unieke talenten van medewerkers en medewerkers ontwikkelen zich door uit hun comfortzone te komen en nemen waar nodig tijd om te herstellen van stressvolle situaties.

5. Erkenning en waardering

Er is sprake van (wederzijdse) erkenning en waardering en er is sprake van een transparante feedbackcultuur.

6. Autonomie, verantwoordelijkheid en eigenaarschap

Medewerkers krijgen autonomie, passend bij hun vaardigheden en behoefte en nemen verantwoordelijkheid. Ze zijn eigenaar van de werkzaamheden.

7. Veiligheid en zelfvertrouwen

Er is sprake van een veilige omgeving waar mensen zichzelf kunnen zijn en zelfvertrouwen kunnen hebben en/of ontwikkelen.

8. Los van geconditioneerde patronen en belemmerende overtuigingen

Medewerkers weten patronen die niet langer dienend zijn te doorbreken en weten belemmerende overtuigingen om te zetten naar helpende gedachten.

Neem contact op >>