Ik wil heel graag flexibele medewerkers die meedenken

Maarja…die bestaan denk ik niet

‘Want als we iets willen veranderen, dan gaan ze in de ankers!’

Dit is natuurlijk niet wat je als werkgever wil maar waar wel veel bedrijven mee moeten kampen. Weerstand bij medewerkers kom ik ontzettend vaak tegen in mijn werk. Geloof het of niet, als werkgever kan je daar wel iets mee. Superwerkgever.nl ondersteunt bedrijven in hun pad naar alerte en flexibele medewerkers. Hoe we dat doen? Lees onderstaand blog waarin ik een tipje van de sluier oplicht.

Medewerkers scherp houden op marktontwikkelingen, hoe doe je dat?

In deze tijd van snelle ontwikkeling is het van belang om als bedrijf scherp te zijn op de ontwikkelingen in de markt. En ook om je medewerkers scherp te houden op deze ontwikkelingen. Juist de medewerkers moeten de nieuwe technieken kunnen integreren in hun eigen dagelijkse werk.

Dat vraagt medewerkers die open staan voor nieuwe technieken, open staan voor veranderingen. Dat vraagt een flexibele medewerker die mee wil denken, die vooruitdenkt, die proactief is in zijn handelen. En dat vraagt een medewerker die gewend is om te leren, die fouten durft te maken, die niet hoeft te bewijzen dat hij alles weet, maar die samen wil werken om tot een beter product of een beter bedrijf te komen, klaar voor de nieuwe eisen van de markt.

“Op deze huidige tijd is stilstand zeker achteruitgang”

Medewerkers steunen in het leren leren

Zorg er dus als organisatie voor dat je de medewerkers ondersteunt in hun eigen ontwikkeling zodat zij leren leren! En dat een heel leven lang! Medewerkers die gewend zijn om zichzelf te ontwikkelen zijn bewust van hun eigen handelen en zijn zich bewust dat er altijd dingen verbeterd kunnen worden. Zowel voor hun persoonlijk als voor de organisatie. En dat zijn de medewerkers die de organisatie vooruithelpen om bij te blijven in de markt en voor te blijven op de concurrent.

Superwerkgever.nl helpt bedrijven met deze cultuuromslag

Wij ondersteunen bedrijven die een cultuuromslag willen maken. Dit kunnen heel verschillende vragen zijn:

  • Hoe zorg ik ervoor dat mijn medewerkers zelf verantwoordelijkheid nemen?
  • Hoe stellen we zelfsturende teams aan?
  • Waarom lopen nieuwe medewerkers wel binnen maar rennen ze ook snel weer naar buiten?
  • We hebben last van onderstroom tussen verschillende afdelingen, hoe laat ik ze samenwerken in harmonie?
  • Er wordt heel hard gewerkt in mijn bedrijf toch blijft resultaat uit, wat doen we verkeerd?
  • Enz.

Aan de slag gaan met deze thema’s kost soms wel wat tijd maar is eigenlijk altijd te verbeteren. Zo word je als organisatie binnen afzienbare tijd zelf een superwerkgever. Onze aanpak is erop gericht om niet alleen een managementteam maar ook medewerkers op een prettige manier toekomstgericht te laten werken en vooral zelf na te laten denken.

Drinken we samen een kop koffie?

We sparren graag met bedrijven die worstelen met dit soort thema’s. Samen een kop koffiedrinken kan soms al heel verhelderend zijn. Misschien is de oplossing wel veel dichterbij dan je denkt. Neem gerust contact met ons op voor een kosteloze brainstormsessie.

Meer over superwerkgever